Léčba problémů s erekcí – jaké možnosti máte?


Problémy s erekcí, kdy muž nemůže dosáhnout erekce, nebo ji nedosáhne v takové síle, aby byl schopen sexuálního styku, se odborně nazývají erektilní dysfunkce. Pokud je to váš případ, nebojte se, nejste v tom sami. Odhaduje se, že problémy s erekcí trpí více než polovina mužské populace ve středním věku. Dnes už ale o těchto problémech víme více než v minulosti, a proto také dokážeme lépe tyto problémy řešit.

Farmakologická pomoc

Určitě vám jako první přijde na mysl léčba pomocí farmakologie, tedy různých léků. Na podporu erekce dnes existuje spousta různých pilulek. Ale pozor. Prodej Kamagry, Viagry, Cialisu a dalších léků na podporu erekce je možné pouze na lékařský předpis. V České republice nejsou dostupné ve volném prodeji.

léky

Terapie

Problémy s erekcí jsou často psychického původu. Pokud trpíte depresemi, úzkostmi nebo nadměrným stresem, může to výrazně ovlivnit vaše sexuální funkce. V tomto případě vám může pomoci odborná pomoc. Terapeut vám může pomoci s řešením vašich problémů.

Chirurgická léčba

Chirurgický zákrok je často až poslední možností, pokud nefungují jiné druhy léčby. Jedná se o chirurgickou operaci cév, jelikož erekce může být způsobena poruchou prokrvení. Druhým způsobem je umístění speciálního zařízení, které poté umožní mužům dosáhnout erekce.

operace

Hormonální terapie

Za erektilní dysfunkcí může stát také hormonální nerovnováha, konkrétně nízká hladina testosteronu. Pokud vám lékař zjistí nízkou hladinu testosteronu, pomůžou v takovém případě injekce testosteronu, případně testosteronové gely, které mohou zlepšit vaši erekci.

Vakuová pumpa

Jednou z dalších možností je vakuová pumpa. Díky tomuto zařízení se vytvoří podtlak, který podpoří prokrvení penisu. Jakmile muž dostane erekci, použije se kroužek na kořen penisu, což pomůže udržet erekci. Metoda je doporučována zejména těm mužům, kteří nemohou užívat léky